top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıİlknur Azizoğlu

GAIA'NIN OĞLU SATURN


Astrolojide Satürn, Oğlak ve Kova burcunun yönetici gezegenidir. Zodyak çevresini 29 yılda dolaşır ve her burçta yaklaşık 2,5 yıl kalır. Satürn disiplini, çabayı, kuralları, olgunluğu, saygıyı ve maddi dünyayı temsil eder. Satürn çabayla gelen yükselişi, yokluktan gelen varlığı anlamamızı amaçlar. Satürn bize zor şartlar getirerek bizim çabalamamızı, yorulmamızı ve yoğrulmamızı ister. Satürn her şeyden önce korkuyu temsil eder. Tüm bu zorlukların sebebi bizi sınamasıdır. Satürn’ün zor şartlarına uyar ve bu zorluklarla başa çıkmayı öğrenirsek, Satürn bize ödüllerini verir ve bizi güçlendirir.

Satürn’ün sınavlarını tamamlayan kişiler, Satürn’ün güçlü enerjilerini almaya başlar, Satürn kişileri olgun, aklı başında, başarılı, ciddi ve mesafeli kişilerdir. Kendi gayret ve çabalarıyla başarıya ulaşan kişiler artık kimseden yardım beklemezler, dertlerini, sırlarını, yaşadıkları zorlukları ve acıları başkalarıyla paylaşmaz, ketumdur.

Satürn Natal veya Transit haritada sorumluluk alman gereken alanları ifade eder. Satürn özgürleştirici durumlar getirmez, Natal haritada veya Transit bulunduğu alanda öğrenmemizi çabalamamızı ve farkına varmamızı sağlamak istediği konular veya olaylar karşısın da bizi sıkar, daraltır ve bunaltır. ‘Ne ektin ne biçtin’ mantığı vardır, gerekli olanı öğrendin mi? Çabaladın mı? Çalıştın mı? İşte o zaman Satürn bu konu ve olaylar karşısındaki çaba ve tutumumuza göre bize hak edişlerimizi fazlasıyla verir.

‘’Mantığı; çalışan, sabreden, çabalayan ve farkındalığını geliştiren kazanır.’’

Satürn çabanın, olgunluğun, sabrın ve zorluğun gezegenidir. Yokluktan gelen varlığı, çabayla gelen başarıyı anlatır. Sınavlarımızın, zorluklarımızın “Başöğretmeni”dir. Geçmişteki acılar ve zorluklarla ortaya çıkan güçlü irade ile disiplinli ve kararlı olmamızı sağlar. Satürn; kendi kaynaklarımıza ve emeklerimize güvenmemizi ve aslında içimiz de var olan potansiyeli bir şekilde dışarı çıkartmamızı istediği için tüm bu sınav ve zorlukları verir ki; kendi gücünün farkına varmanı ister. Bu yüzden Baba gibidir, Natal harita veya Transit haritalarda, Babayı ve otoriteyi temsil eden Satürn Gezegenidir.

Olumlu arketipleri; Kendine güven, öz disiplin, sağduyu, ciddiyet, derinlik, çalışkanlık, ağır başlılık, organizasyon, tasarlamak, düşünmek, iç gözlem, bilinçlilik, tutumlu olmak, sorumluluk sahibi, dakik, dayanıklı ve sabır…

Olumsuz arketipleri; Kendini baskılamak, karamsarlık, soğukluk, kısıtlanma, kuşkuculuk, melankoli, bunalım, sinirlilik, karmik konularda takıntılı olma, kadere yüklenme, sabırsızlık, aşırı maddecilik, yetersizlik, titizlik, inatçılık, utangaçlık, vesvese ve kötü niyetlilik…


SATÜRN TRANSİTİNE HARİTA ÖRNEKLERİ

1988 yılında Yay Burcunda Satürn ve Uranüs kavuşumu gerçekleşirken son 60 yılın en büyük kuraklığı yaşanmıştır.

1986 yılında, Yay Burcunda Satürn ile Uranüs’ün uzaklığı 140 derece iken Çernobil Faciası yaşanmıştır.

.11 Temmuz 1995 Satürn Balık Burcunda : Bosna Sırp Ordusu tarafından 8000 Bosnalının katledildiği Bosna Soykırımı başladı.

1 Ocak 1996 Satürn Balık Burcunda : : Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi Özdemir Sabancı ve 2 yönetim personeli DHKP-C militanları tarafından katledildi.


ASTRONOMİDE SATÜRN

Satürn Güneş Sisteminde, Güneş’ten uzaklığına göre 6. sıradadır. Satürn üzerinde en sert rüzgârların estiği gezegendir, etrafındaki halkalar tozlardan, buzlardan ve buzlanmış kaya parçalarından oluşmaktadır. Satürn hava durumlarında, sisli, puslu, buzlu, karlı ve kapalı hava şartlarını ve hava şartlarının neden olduğu hastalıkları da yansıtır.

‘Satürn en çok uyduya sahip gezegendir, bu gezegenlerin en ünlü uydusu Titan’dır.’


SATÜRN’ÜN VÜCUTTA TEMSİL ETTİĞİ BÖLGELER; Eklemler, iskelet sistemi, romatizmalı hastalıklar, kulak ağrıları, dizler, ayaklar, dirsekler ve deri hastalıkları.


MİTOLOJİDE SATÜRN

Gaia’nın Oğlu Kronos; Yer Tanrıçası ve Toprak Ananın (Gaia) korkusuz oğlu Satürn yani KRONOS. Gaia, Uranüs’e karşı çok güçlü değildi, Uranüs hem kötü bir koca hem de kötü bir babaydı, Gaia cehennemden çok daha kötü bir azap yurduna Uranüs’ün kapattığı yavrularını kurtarmak istiyor ama Uranüs’ten de çekiniyordu, Gaia Titanların içinden en güçlü oğlu olarak bilinen azap ve acı yurduna kapatılan KRONOS’u yani SATÜRN’ü babasına karşı kışkırttı ve bir fırsat anında Satürn, tüm diğer kardeşlerini de hapsedilen cehennem çukurundan çıkarmayı başardı.

Satürn Mitolojide anlatılanlara göre Gaia’nın en güçlü oğludur, Gaia toprak anadır, Satürn’ün Babası da Uranüs’tür. Satürn Mitolojideki Kronos, zaman tanrısıdır. ‘Zaman en büyük sırdır.’

Mite göre Satürn diğer tanrılarla birlikte Olimpos Dağında yaşardı, Jüpiter ile yaptığı bir kavga sonucunda, tanrılar tarafından Olimpos dağından kovulmuştur. Mitolojiye göre Roma’yı kuran Satürn’dür. Satürn Roma Halkı tarafından çok seviliyordu, halka ziraati, şarap yapmayı, ekmek yapmayı öğretendi, toprak, buğday, ekmek, şarap, asma ve nar halk ve Satürn için çok önemliydi.

‘Artık sert esen rüzgârlar karşısında sağlam bir yapı gibi dimdik ayaktasın’

Kendin ile buluşmanı ve seni tanıman için benliğini keşfetmene destek veren ve bu yolda sana bu kadar sınavlar sunan gezegenimizin vermek istediği mesaj;

#KADER GAYRETE ÂŞIKTIR…


SATÜRN’ÜN PSİKOLOJİK ENERJİSİ

Satürn çabayı, çalışkanlığı, iradeyi, disiplini, bilgiyi, saygıyı, görevi, sorumluluğu, özeni, ödülleri temsil eder. Satürn’den etkilenen kişiler doğum anından itibaren yorgun ve mutsuzdur. Çocuklukları huzursuzluk, hastalık, yokluk ve zorluklarla geçebilir. Küçük yaşlardan itibaren güvenmemeyi öğrenilir ve çok az arkadaşları olur ama her zaman yaşıtlarına göre de olgun ve ağır başlıdır.

Melankoli ve acılar içerisinde yaşayan ve bu duruma alışan bir sürü Oğlak Burcu insanı vardır.

Satürn’ün etkisi altına aldığı insanlar; sorumluluk sahibi ve güvenilir insanlardır. Satürn insanları soğuk ve mesafelidirler, sevdiklerine sevgisini pek gösteremezler, iş hayatları evlilik hayatlarının önüne geçer ama evlilikleri uzun sürer.

Satürn insanları alkışlardan etkilenmezler, şöhret onları şımartmaz, mevkileri ve statüleri ile övünmez. Çabalarının ve zorlukların getirdiği yaşamın ve sahip olduklarının değerini bilir.

Gururlu ve onurlu Satürn insanları varlıklarıyla övünmez ancak kendilerine saygı duyulmasını bekler.


SATÜRN’ÜN OLUMSUZ PSİKOLOJİK ENERJİSİ

Sevgisiz, soğuk, acımasız, saygısız, pinti, mesafeli, inatçı ve DİKTATÖR. Kısıtlayıcı ve bir kaya kadar sert ve buz gibi soğuk, kimseye güvenmeyen bu insanlar yapayalnızdırlar.


SATÜRN’ÜN VERDİĞİ BAŞARI

Satürn’ün verdiği hayat derslerini unutmak pek mümkün değildir, sana kattığı olgunluk, sabır, maddi ve manevi değerler ve disiplin ile nereden geldiğini ve nereye gideceğini unutman mümkün değildir. Zorluk ve mücadeleler ile kazanılan her şey şımarmana bile izin vermez, gösteriş ve alkışa da ihtiyacı yoktur artık.

‘Başarının Manevi Anahtarı Satürn’dür.’

Satürn’ün kurallarına uyan başarır ve kazanır. Kendisine saygı duyulmasını mutlaka sağlar, Satürn evrenin en sert öğretmenidir ve en iyi öğrencilerini elbette ödüllendirecektir.


DOĞUM HARİTASI ÜZERİNDE SATÜRN BURÇ İLİŞKİLERİ

Burç sahibinin kendi sorumluluk alanları ve bu sorumlulukları nasıl yüklendiğidir. Hayatını nasıl şekillendiriyorsun? Hayatında hangi alanlarda zorlanıyorsun? Hayatın ve yaşamın için gerekli olan çabayı gösteriyor musun? Satürn haritamızda kendi doğamızla ve benliğimizle bağlantılı noktaları, sorumluluk alanlarımızı, yapılandırmamızı, çabalarımızın sonucun da bu alanları muhafaza etmemizi temsil eder. Satürn’ün bulunduğu burç harita sahibinin gerçek benliğinin ve doğasının ne olduğunu anlaması bakımından da önemlidir. Satürn’ün bulunduğu burcun olumlu özelliklerini öğrenmeli ve harita sahibi bu olumlu özelliklerini mutlaka geliştirmeli ve bu burcun anlatmak istediği görev ve sorumlulukları yerine getirmeye gayret etmelidir.


SATÜRN BURÇLARDA

Satürn Koç;

Aceleciliği ve sabırsızlığı anlatan Koç Burcuna, durağan ve yavaşlığı anlatan Satürn yerleşince, kişi hayatında ivedilikle olmasını istedikleri şeyler için beklemek zorunda kalabilir. Diğer kişilerle ilişkilerinde zorlanmalar yaşayabilir. Başkalarının kendisini kontrol etmek istediği düşüncesine kapılabilir. İlişkilerinde durgunluklar yaşayabilir, bitirmek istediği ilişkilerinden kurtulması zaman alabilir. Satürn Koç’ta düşük olduğu burçtadır. İnisiyatifi köreltir ama girişimcilik ruhuna da istikrar kazandırır. İçi kıpır kıpır olsa da dışarıya soğuk ve mesafeli davranabilir. Kişi sabrı ve disiplini geliştirmek zorundadır.


Koç Burcuna Verdiği Enerji;

Koç, saf, cesaretli ve gözü pektir. Satürn, Koç’a kontrolü öğretir, Satürn’den kontrol gücünü öğrenen Koç, öfkesini kontrol edip yatıştırmayı, kendini dizginlemeyi ve korumayı öğrenir. Koç’taki Satürn kişiden kendi varoluşunu keşfetmesini ve isteklerinin peşinden gitmesini ister. Satürn Koç’ta düşük olduğu burçtadır, inisiyatifi köreltir fakat girişimcilik ruhuna da güç katar. Koç Satürn ile kişisel disiplinini ve sabrını geliştirmesi gerektiğini öğrenmelidir. Koç’un kendi isteklerini dayatması, aksiliklere yol açacaktır.

Satürn Koç'tayken, kendinizi öne sürmekten, kendinizi öne çıkarmaktan/seçmekten, egoist veya benmerkezci davranmaktan her zaman rahat hissetmezsiniz. Yüzleşmekten kaçınabilir ve kararlı adımlar atmaktan korkabilirsiniz. Başarısızlık korkusu veya kötü bir karar verme korkusu nedeniyle kendinizi çok fazla sınırlamamaya dikkat etmelisiniz. Normal ve sağlıklı, daha agresif, rekabetçi veya benmerkezci niteliklerinizi bastırmak size zarar verebilir ve muhtemelen baş ağrısına neden olabilir. Zayıflık göstermekten hoşlanmıyorsun.

Hayat derslerinizden bazıları, kendinize bazen, özür dilemeden benmerkezci olmanıza izin vermektir - elbette ölçülü olarak; hata yapma cesaretini geliştirmek; zaman zaman "pısırık" olmanıza izin vermek ve önce gelmemenin sorun olmadığını öğrenmek.

Dikkat et, kendine güvenmeyi öğreniyorsun çünkü nadiren yardım istiyorsun! Ancak, yalnız yaşamanın bir yolu. Büyümenize izin vermediği ve aynı zamanda kötü seçimler yapmanıza da katkıda bulunduğu için, acımasızca kendinizi haklı çıkarmaya dikkat edin. Kötü yönetici kararları vermek başka bir büyük korku olduğundan, bu bir kısır döngü olabilir.


Satürn’ün Koç Burcunda bulunduğu tarihler:


• 25 Nisan 1937'den 17 Ekim 1937'e

• 14 Ocak 1938'den 6 Temmuz 1939'a

• 22 Eylül 1939'dan 20 Mart 1940'a

• 3 Mart 1967'den 29 Nisan 1969'a

• 7 Nisan 1996’dan - 9 Haziran 1998’e

• 25 Ekim 1998’den - 28 Şubat 1999’a

• 24 Mayıs 2025’den - 1 Eylül 2025’e

• 13 Şubat 2026’dan - 12 Nisan 2028’e


Satürn Boğa;

Satürn’ün buradaki yerleşimi, Boğa Burcu’nun maddi güvence beklentisini rahatsız eder. Kendini güvence altına alma arzusuyla tutucu ve tutumlu davranışlar sergiler. İş hayatında sabırlı, sabit ve yavaş hareket eder. Boğa burcunun ağır hareket eden ve temkinli yapısı Satürn’ün burada yer almasıyla daha da fazla vurgulanır. Şartlarının bozulmasını istemez ve genellikle uzun vadeli yatırımları tercih eder. Satürn Boğa’da, Hal ve hareketleri yavaşlatır ve ağır kararlar almaya sebebiyet verir. Boğa’daki Satürn kişinin kendi öz kaynaklarına güvenmesini ve ortaya çıkarmasını ister, finansal güvence kaygısıyla hareket eden Boğa tutucu ve tutumlu davranışlar sergilemek zorunda kalır.


Satürn’ün Boğa Burcuna Verdiği Enerji;


Boğa, güzelliklere, sanata, lükse, sevgiye ve de maddiyata düşkün bir burçtur. Kendi yeteneklerimiz, öz değerlerimiz, güven duymak istediğimiz konular, maddi ve manevi kaynaklarımız, tüm bunların ortaya çıkarılabilmesi için çaba, disiplin ve sabır gerekmektedir. İradenin ve sabrın gezegeni Satürn Boğa’ya verdiği irade, sabır ve güven gücüyle, Boğa kendi yeteneklerini ve kendi varlıklarını ortaya koyabilecek, irade göstermesi gereken konularda sabırlı davranmayı öğrenecek ve bu konuları disipline edebilecektir.

Boğa'daki Satürn ile, ihtiyacınız olana sahip olmama, kaybetme veya başkalarına bağımlı olma korkunuz çoğundan daha gelişmiş olabilir ve bu şeyler gözetimsiz bırakılırsa fırsatlarınızı sınırlayabilir. Kendinizi şımarttığınızda bir parçanız çok suçlu hissedebilir ve bu, aşırı yeme-kusma döngüleri gibi sorunlara yol açabilir. Yardım istemekte zorlanabilirsiniz. Kendinizi güvensiz veya savunmasız hissettiğinizde, sahip olduğunuz ve bildiğiniz şeylere sıkıca sarılma eğilimindesiniz. Vücudun hassas bölgeleri, boyun ve boğaz da dahil olmak üzere Boğa tarafından yönetilen bölgeler olabilir.

Hayat derslerinizden bazıları şunları içerir: zaman zaman kendinizi suçlu veya bir şekilde yanlış hissetmeden - elbette ölçülü olarak - "kazançlarınızın" tadını çıkarmanıza izin vermek; başarısız olduğunuzu hissetmeden ihtiyacınız olduğunda yardım isteme cesaretini geliştirmek; sahip olduğunuz bir şeyi elden çıkarmak veya başkasına vermek, çünkü bu, kendinize küçük adımlarla onsuz da iyi olacağınızı ve belki de daha da güçlü olacağınızı öğretmenize yardımcı olur; ve artık size iyi hizmet etmiyorsa, tanıdık olana olan sadakatinizi sorgulamak.


Satürn’ün Boğa Burcunda bulunduğu tarihler:


• 6 Temmuz 1939'dan 22 Eylül 1939'a

• 20 Mart 1940'tan 8 Mayıs 1942'ye

• 29 Nisan 1969'dan 18 Haziran 1971'e

• 9 Ocak 1972'den 21 Şubat 1972'ye

• 9 Haziran 1998'den 25 Ekim 1998'e

• 28 Şubat 1999 - 9 Ağustos 2000

• 15 Ekim 2000 - 20 Nisan 2001

• 12 Nisan 2028 - 31 Mayıs 2030


Satürn İkizler; Satürn’ün buradaki konumu ile İkizler’in Dünyayı ham olarak tarafsız algılamaya, bilgiyi aktarmaya öğrenme ve iletişime geçmeye yönelik enerjisinin engellenmesi mümkündür. Kendi fikirleri ve bilgisinin derinliği hakkında güvensizlik duymaya da eğilimler gösterebilir. İkizler burcu ile ifade edilen soru sorma, merak etme, dinleme özelliklerini geliştirmesi ve es geçmemesi önemlidir. Düşüncelerini pratikleştirme şansı vardır. Genellikle düzenli çalışma ortamlarını tercih eder. İkizler zihinsel faaliyetlerle ilgili olduğundan Satürn burada kişiden bu konularda dikkatli ve disiplinli olmasını ister. Satürn kuru doğasından dolayı da bilimsel faaliyetleri destekler, akıl ve mantığa önem verir, kişi bu konularda yeterince dikkatli ve disiplinli olursa Satürn burada başarı verecektir. Birçok araştırmacı, akademisyen, eğitmen ve yazarların haritasında Satürn İkizler Burcundadır.


Satürn’ün İkizler Burcuna Verdiği Enerji;


İkizler, bilgiye ve öğrenmeye meraklı, cana yakın, akıllı ve heveslidir. Bilgi toplamak en büyük merakı ve benliğinin zenginlik kazandığı kısmıdır. Vakit önemlidir İkizler için ve bu sebeple sabırsızdır, kaybedecek vakti yoktur, bir şeyler öğrenirken aynı anda pek çok şeyi merak eder ve bir hevesle öğrenmek istediklerini tamamlayamaz.

Öğrenmek istediği konularda disiplinli ve sabırlı davranıp sebat edemez ve erteledikleri konuları da unuturlar zamanla. Sabrın gezegeni Satürn burada İkizlere sebatın, sabrın ve disipline olmanın gücünü öğretir. Bu gücü alan İkizler bir hevesle başladıkları işleri tamamlama konusunda ustalaşır. İyi bir mantık eksiksiz muhakeme, anlatma kadar dinleyebilme yetenekleri de gelişir.


İkizler'deki Satürn ile, neşeli, yüzeysel, coşkulu yönünüzü ifade ederken biraz rahatsızlık veya çekingenlik hissedebilirsiniz. Yüzeysel yaşıyormuş gibi görünen, çok fazla dedikodu yapan veya çok konuşan ya da sosyal açıdan yetenekli insanlardan rahatsız olabilir veya onlardan şüphelenebilirsiniz. Ya da havadan sudan konuşmayı biraz küçümseyebilirsin. Ayrıca, bunu kabul etmekten nefret etsen de eleştiriye çoğu kişiden daha duyarlı olabilirsin ve her şeyi doğru yapmayı tercih ederek konuşmanda veya yazılı sözcüklerde özellikle tedbirli olabilirsin. Ayrıca rutine bağlı kalmaktan ve sonuç olarak aynı anda çok fazla proje yürütmekten korkabilirsiniz.

Pek çok güçlü yönünüzden bazıları kesinlik, doğruluk ve mantıksal düşünmeyi içerir. Mükemmel bir öğretmen veya rehber olursunuz. Vücudun hassas bölgeleri, kollar ve kaburgaların yanı sıra akciğerler ve sinirler olabilir. Temiz havaya, ışığa ve harekete en çok sizin ihtiyacınız var.


Satürn’ün İkizler Burcunda bulunduğu tarihler:

• 8 Mayıs 1942'den 20 Haziran 1944'e

• 18 Haziran 1971'den 9 Ocak 1972'ye

• 21 Şubat 1972 - 1 Ağustos 1973

• 7 Ocak 1974 - 18 Nisan 1974

• 9 Ağustos 2000 - 15 Ekim 2000

• 20 Nisan 2001 - 3 Haziran 2003

• 31 Mayıs 2030 - 13 Temmuz 2032


Satürn Yengeç; Yengeç’in nemli doğasına Satürn’ün kuru doğası zıt düşer. Satürn Yengeç Burcu’nda zarardadır. Yengeç burcu demek duygusal anlamda güvence altında olmak demektir. Satürn’ün buradaki varlığı Yengeç’te çekingenliğe, duyguları ifade zorluğuna ve duygusal güvensizlik hissiyatına sebebiyet verecektir. Kişi kendini mi yoksa diğer insanlarımı tatmin edeceği konusunda ikilemler yaşayabilir. Hislerini ifade güçlüğü yaşar. Kişi duygusal güvensizlik korkusuyla yalnız kalacağını terk edileceğini zannedebilir. Başkalarına annelik etmek, başkalarının duygusal güvenliğini sağlamak, beslemek, büyütmek, ailede gereğinden fazla sorumluluk yüklenmek vb. konular Yengeç’in Duygusal güvenlik ihtiyacına bağlı davranışlarıdır. Satürn burada kişinin önce kendisini beslemesi ve büyütmesi gerektiğini, iç dünyasıyla bağlantıya geçmesini ve empati özelliklerini bilinçli çaba ile geliştirmesini istemektedir.


Satürn’ün Yengeç Burcuna Verdiği Enerji;


Yengeç saf duyguların, katıksız sevgilerin tarifidir. Dışı sert olsa da içi yumuşacıktır. Başkalarına annelik etmek, beslemek, aile kurmak, ailesi ile ilgilenmek, duygusal güvenliği sağlamak yengeç için çok önemlidir. Duygusal yoksunluktan korkan yengeç, gereğinden fazla ilgilenir sevdikleriyle ve tüm sorumluluğu kendi alır. Ait olsun ister kendisine sevdikleri ve bu yolda her türlü hizmetten ve fedakârlıktan kaçmaz, bu zorlayıcı duygusal eksiklikler elbette çok yorucudur. Yengeç’in, Satürn’den alacağı güven enerjisiyle gereğinden fazla sorumluluk almaktan kurtulacaktır. Satürn Yengeç burcun da zarardadır ve Yengeç Satürn’ün kendisini kısıtlamasından çekinir. Buna rağmen Yengeç’e bu güveni kazandıracak olan sadece Satürn’dür. Satürn gereken desteğini Yengeç’ten esirgemeyecektir. Kendi duygusal güvenliğini sağlayan Yengeç sevdiklerini özgür bırakacak ve empati yeteneğini de geliştirecektir.

Haritalarımızdaki Satürn bize korku veya güvensizlik nedeniyle kendimizi nerede sınırladığımızı gösterir. Yengeç burcundaki Satürn'ünüzle beslenme ihtiyaçlarınızı ifade etmek zor olabilir. Konu evinizi veya ailenizi geçindirmek ve ihtiyacınız olan bakım veya rahatlığı almak olduğunda, çoğu zaman kendi kaynaklarınıza bırakıldığınızı hissedebilirsiniz. Eski acılar ve şüpheler üzerinde durmaya yönelik güçlü bir eğilim olabilir ve bu, sağlığınızı ve esenliğinizi olumsuz etkileyebilir. Başkalarının sizin bakıcı veya kontrol sahibi olduğunuzu varsayması ve beslenme ihtiyaçlarınızı unutması nedeniyle de biraz kızgınlık hissedebilirsiniz. Bununla birlikte, ilgilenilme rolünden de oldukça rahatsız hissediyorsunuz, bu nedenle bir kısır döngü veya kendi kendini gerçekleştiren kehanet olasılığı var!


Yengeç'in sembolü olan yengecin sert kabuğu bu pozisyonda öne çıkar - bu bir koruma katmanıdır çünkü savunmasız tarafınızı açığa çıkarmaktan çok rahatsız olabilirsiniz. Bağımlı veya muhtaç olma hissinden hoşlanmazsınız. Desteğe veya yakınlığa ihtiyacınız olmadığına kendinizi ikna etmeye çalışmayın - Satürn'ün savunmamızı harekete geçirmenin bir yolu vardır. Güvensizlikler veya korkular açılmanızı engelleyebilir. Reddedilme korkusuyla kendinizi sınırlamak ve fırsatları kaçırmak için de izleyin. "İpleri bağlı" aşk en sinir bozucu ama bu pozisyondan kaçınmak zor. Tedbirlisiniz ve güvenlik sizin için çoğundan daha önemli. Kişisel güvenlik, ev, aile için çok çalışacaksınız .

Bu yerleşimle ilgili sorunlar, bir şeyleri tutmak ve bir şeyleri içeride tutmakla ilgilidir! Manevi değeri olan şeylere sıkıca tutunma eğilimindesiniz. Yengeç burcundaki Satürn bazen zayıf sindirimle ilişkilendirilir; nefes alma egzersizleri ve esneme hareketleri yardımcı olabilir. Bir şeyleri kendinize saklamak, sağlık sorunlarına yol açan kalıcı bir sorun olabilir.

Bu emlak, ev, aile ve yetiştirme ile ilgili tarihçiler, koleksiyonerler ve işletmeler için iyi bir konumdur. Olgunluk ve kişisel farkındalıkla, hikayenizi yeniden yazmak ve sizin için çok daha doğal hale gelene kadar - bebek adımlarıyla - savunmasız ve kendini ifade edebilir olmanız mümkündür.


Satürn’ün Yengeç Burcunda bulunduğu tarihler:

• 20 Haziran 1944'ten 2 Ağustos 1946'ya

• 1 Ağustos 1973 - 7 Ocak 1974

• 18 Nisan 1974 - 16 Eylül 1975

• 14 Ocak 1976'dan 5 Haziran 1976'ya

• 3 Haziran 2003 - 16 Temmuz 2005

• 13 Temmuz 2032 - 26 Ağustos 2034

• 15 Şubat 2035 - 11 Mayıs 2035


Satürn Aslan; Aslan’ın sıcaklığı Satürn’ün soğukluğu ile uyumsuzdur. Satürn burada zarardadır. Aslan Burcu, karakter, kendini ifade etme ve kimlik ile ilgilidir. Kendiliğinden harekete geçmesine ve özgüven eksikliğine neden olabilir ya da fazlasıyla hırslı, egoist davranışlar sergileyebilir. Ateş elementi Aslan’ın ve soğuk Satürn’ün doğaları birleşince kuruluk aşırı görüleceğinden su grubundaki empati ve duygusallık azabilir ve bu sebeple fedakarlık, işbirliği ve insancıllıktan uzaklaşarak bencilce davranışlar sergileyebilir. Bazen de; İtibar kazanmak için kendisini ortaya koyabilir, tüm çaba ve gayretiyle diğer rakiplerinden sıyrılarak gerçekten de başarılı olabilir de. Kişi kendi egosuyla kendine engeller oluşturmamalıdır.


Satürn’ün Aslan Burcuna Verdiği Enerji;

Aslan, ışıltının, yaratıcılığın, aşkın, gururun, sanatın, sahnenin, eğlencenin, sporun ve müziğin temsil alanının sahibidir. Kendi ışığıyla parlamak ister, kendinden daha iyisinin olmadığını, kimsenin karşısında duramayacağını ve en güçlünün kendisi olduğunu savunur ve bu haller Aslan’ı şımartır. Bu davranışlar Aslan’ın egoist yönlerini disiplin altına alması gerektiğini göstermektedir. Disiplin ve olgunluğun temsilcisi Satürn Aslan’ın olgunlaşmasına ve disiplin kazanmasına destek verecektir. Satürn Aslan burcun da zarardadır ama yıldızların Başöğretmeni Satürn, Aslan’dan desteğini esirgemez, emek vererek disiplin sahibi olmayı, saygı duymayı ve olgunluğu öğrenmesini sağlar.

haritanız üzerinde Aslan'daki Satürn'ünüzle onay veya ilgi ihtiyaçlarınızı ifade etmek veya özdeşleştirmek zor olabilir. Kişiselleştirilmiş bakıma ihtiyacı varmış gibi görünen veya kendilerini benzersiz ve özel olarak ayırt etmeye ihtiyaç duyan insanları biraz küçümseyebilirsiniz. Örneğin gösteriş yapmak, geri bildirimden ve ilgiden zevk almak ve oyunbazlığınızı ifade etmek gibi şeylere olan ihtiyaçlarınızı inkar edebilirsiniz. Dikkati kendinize çekmemek için her şeyi yapabilirsiniz, ancak o zaman kabul edilmediğinizi veya gözden kaçırıldığınızı hissedersiniz ve bunun için kırılırsınız, bu nedenle bir kısır döngü söz konusu olabilir.

Sizi kontrol etmek veya yönlendirmek istiyormuş gibi görünen insanlarla da sorunlarınız olabilir. İnsanların kendi kendilerinin otoritesi olması gerektiğine inanıyorsun. Kazanmak veya birinci olmak istediğinizi başkalarına ve belki de kendinize bile itiraf etmek istemeyebilirsiniz. Bir gruptaki veya ortamdaki rolünüz hakkında çoğu kişiden daha fazla endişelenebilirsiniz. Gururlu ama güvensizsin ve bu kombinasyon fırsatlarını sınırlayabilir. Başkalarının size saygılı davranmasını çoğu kişiden daha çok siz istiyorsunuz ve şakaları veya alayları ciddiye alabilirsiniz. Bu pozisyonda kendinizi bırakmak zordur ve hatta kendinizi açıkça ve utanmadan ifade etmek istemediğinize veya buna ihtiyacınız olmadığına ikna olabilirsiniz, ancak bunu yapmak zevkten mahrum kalmanıza neden olabilir.

Eğlenceyi ve oyunları oldukça ciddiye alabilirsiniz. Elbette bu, bir hobiyi işe dönüştürme konusunda çok yetenekli olduğunuz anlamına da gelebilir. Organizasyon ve yönetim konusunda son derece yeteneklisiniz. Bazen bu yerleşimle ilişkilendirilen sağlık sorunları, Aslan tarafından yönetilen kalp ve arka bölgelerle ilgilidir.

Satürn’ün Aslan Burcunda bulunduğu tarihler:

• 2 Ağustos 1946 - 19 Eylül 1948

• 2 Nisan 1949'dan 29 Mayıs 1949'a

• 16 Eylül 1975'ten 14 Ocak 1976'ya

• 5 Haziran 1976'dan 16 Kasım 1977'ye

• 4 Ocak 1978'den 26 Temmuz 1978'e

• 16 Temmuz 2005 - 2 Eylül 2007

• 26 Ağustos 2034 - 15 Şubat 2035

• 11 Mayıs 2035 - 16 Ekim 2036

• 11 Şubat 2037 - 6 Temmuz 2037


Satürn Başak; Satürn burada belirli bir ölçüde olumlu taraflarını gösterecektir. Satürn Merkür’ün yönettiği burçlarda rahat eder. Satürn ve Merkür gezegenleri birbirine dost doğadadır. Bu yerleşim özellikle araştırmacı, bilim adamları, muhasebeciler ve din adamları için iyi bir yerleşimdir. Kişi bilinmeyeni araştırmaya yatkındır, ayrıntılara çok önem verir fazla detaycıdır, araştırmaların da mantık yönleri daha ağır basacaktır. Tabi Satürn ve Başak’ın kuru doğasından kaynaklanacak olan melankoli ve depresyon tehlikesi de vardır. Olaylara gereğinden fazlaca eleştirel biçimde yaklaşabilir. Görev ve Sorumluluk kişileri oldukları için yoğun çalışma tempolarına kolaylıkla ayak uydurabilir. Mizah anlayışından yoksundur. Düzeninin bozulmasından planlarının aksamasından korkar, netlik konusunda ısrar ve daha önemli konulara yoğunlaşmak varken ufak tefek ayrıntılara gösterdiği özen yüzünden detaylarda boğulabilir.


Satürn’ün Başak Burcuna Verdiği Enerji;

Başak, sağlığın, toprağın, tabiatın, bereketin, alın terinin, helal kazancın, temizliğin ve mükemmeliyetçiliğin temsilcisidir. İletişim yönü çok kuvvetlidir, tarımı bereketlendirir, doğaya hükmedendir. Başak beslemek ve beslenmek ister. Planlı ve sürekli düzen peşinden ayrılmayan Başak, diğer insanları kurduğu düzene ve disipline uymadıkları gerekçesiyle eleştirebilir. Başak çalışmanın ve çalışkanlığın burcudur ancak çok fazla ayrıntıya takılır ve bu yüzden zaman kaybedebilir. Zamanın ve Disiplinin yöneticisi de Satürn’dür. Başak’a istediği zamanı, sabrı ve disiplini Satürn verecektir. Zamanın getirdiği bereket Başak konularının ödülüdür. Ağacın büyümesi zaman alır, sabırla beklemek zor olsa da meyvesi tatlıdır.

Satürn'ünüz haritanız üzerinde Başak'tayken, iş, rutin, hizmet ve ayrıntılara verilen dikkat nedeniyle kendinizi sınırlı veya ağır hissedebilirsiniz. Adil olandan daha fazla iş üstlenerek aşırı yüklenmiş veya genellikle kendi kaynaklarınıza bırakılmış hissedebilirsiniz. İşinizde, rutinlerinizde ve hizmetinizde anlam veya neşe bulmak, çaba gösterilmesi gereken bir şeydir.

Ayrıntılar için mükemmel bir gözünüz var, ancak bazen her şeyi bir araya getirme becerinizden emin olamayarak ayrıntılarda kayboluyorsunuz. Ya da çok güçlü bir mükemmeliyetçi çizginiz yüzünden yarım bırakabilirsiniz. Eğer bitirmezseniz, mükemmelden daha az olma riski yoktur! Eleştirilmekten veya hata yapmaktan korkmak, ister yeni girişimlerde bulunun ister başladığınızı bitirmek için fırsatlarınızı ciddi şekilde sınırlayabilir. Kendiniz için belirlediğiniz standartların çok katı olma ihtimali yüksektir. Ayrıca, sorundan kaçınmak anlamına geldiği için işleri doğru, kesin veya doğru yapmakla ilgilenmediğinize kendinizi ikna etme eğilimini de izleyin. Her ihtimalde, derinlerde, çok fazla önemsiyorsun. Kendine dürüstlükle sorunun köküyle mücadele etmek, daha az üzülmenize ve daha çok yaşamanıza yardımcı olabilir. Sindirim sorunları genellikle bu yerleşimle ilişkilendirilir.


Satürn’ün Başak Burcunda bulunduğu tarihler:

• 19 Eylül 1948'den 2 Nisan 1949'a

• 29 Mayıs 1949'dan 20 Kasım 1950'ye

• 7 Mart 1951 - 13 Ağustos 1951

• 16 Kasım 1977 - 4 Ocak 1978

• 26 Temmuz 1978'den 21 Eylül 1980'e

• 2 Eylül 2007'den 29 Ekim 2009'a

• 7 Nisan 2010 - 21 Temmuz 2010

• 16 Ekim 2036 - 11 Şubat 2037

• 6 Temmuz 2037 - 5 Eylül 2039


Satürn Terazi; Satürn burada yücelimdedir, kendi doğasının olumlu yönlerini ortaya koyabilir. Terazi Burcu denge ve adaleti temsil eder ve Satürn burada istikrar ve kalıcılık verecektir. Adil ve kurallara uygun davranışlar göstereceği için insanları organize ederken uyumlu ve işbirliği içinde olacaktır. Yasalara değer verir ve kişinin elde edeceği başarılar kalıcı olabilir. Haritanız üzerinde Terazi Burcundaki, Satürn’ün etkisiyle ilişkilerini bir görev gibi görüp bağlanmaktan korkabilir, herkese eşit sorumluklar yüklediğinde, ilişki modellerini zamanla adım adım uyumlu hale getirebilir. Satürn’ ün buradaki yerleşimi danışmanlar, politika ve Hukukçular için çok güzel bir yerleşimdir, başarı ve prestij katacaktır. Anlaşılmadığı hissiyatına kapılıp sosyal alanlardan izole olmamalıdır. İşbirliği içinde davranmayı öğrendiğinde diğer kişilerden saygı görmesi güçlü olasılıktır.

Satürn’ün Terazi Burcuna Verdiği Enerji;

Terazi, Adaletin, dengenin, huzurun, güzelliğin, sükûnetin, uyumun temsilcisidir. Terazinin dengesi çok hassas ve naziktir. Çirkinlik, duygusuzluk, huzursuzluk, saygısızlık, sevgisizlik Terazi’nin dengesini bozan konulardır. Dengesi bozulan nazik Terazi, huzursuz, tembel ve mutsuz olur. İhtiyacı olan irade gücünü Terazi’ye Satürn verecektir, Satürn’ün verdiği irade gücü ile Terazi tekrar dengelenecektir. Satürn Terazi’de yüceldiği burçtadır.

Satürn'ünüz Terazi'deyken, bir durumun farklı taraflarını o kadar çok tartabilirsiniz ki, karar vermek bazen acı verici olabilir. Artıları ve eksileri öyle tartıyorsunuz ki karar vermek zor. İyi gelişmiş bir hakkaniyet ve adalet duygunuz var.

Başkalarına karşı sorumluluk duygunuz o kadar güçlü olabilir ki içgüdüsel olarak yeni bağlantılara direnirsiniz. Bir ilişkinin rahat kısmına geçmeyi tercih edersiniz! Kesin bir taahhüt gerektirebilecek durumlardan kaçınacak kadar önemsediğinizde, kendinizi umursamadığınıza ikna etmediğinizi izleyin . Taahhütlerde bulunamayacağınız için değil, onları çok ciddiye aldığınız için. Bağımsız olma ihtiyacı hissettiğiniz ama sonra bu rolde kendinizi yalnız hissettiğiniz bir kısır döngü durumu olabilir. İşbirliği yapma ve başkalarıyla iyi oynama yeteneğine sahip olsanız da, bazen sosyal bir oyun olarak görebileceğiniz şeyin yüzeyselliğine odaklanırsınız, bu da ona katılmayı veya ona güvenmeyi zorlaştırır. Kurduğunuz ortaklıklar az olabilir, ancak uzun ömürlü olma eğilimindedir.


Satürn’ün Terazi Burcunda bulunduğu tarihler:


• 7 Ekim 1921 - 19 Aralık 1923

• 6 Nisan 1924 - 13 Eylül 1924

• 20 Kasım 1950 - 7 Mart 1951

• 13 Ağustos 1951 - 22 Ekim 1953

• 21 Eylül 1980'den 29 Kasım 1982'ye

• 6 Mayıs 1983 - 24 Ağustos 1983

• 29 Ekim 2009 - 7 Nisan 2010

• 21 Temmuz 2010 - 5 Ekim 2012

• 5 Eylül 2039 - 11 Kasım 2041

• 21 Haziran 2042 - 14 Temmuz 2042



Satürn Akrep; Haritada Mars iyi bir yerleşimde ise Satürn burada iyi taraflarını ortaya koyabilir ama öncelikle bir kötücülün alanındadır ve burada da olumsuzluklara meyillidir. Akrep’in derin ve gizemli özellikleri Satürn’ün burada bulunması ile artar, gizemli olana, ölüme ve esrarengiz konulara ilgi duyabilir, takıntılı düşüncelere kapılabilir. Cinsellik konusu da çok önemli bir vurgudur ve kişi uç noktalar da cinsellik ile ilgili de sorunlar yaşayabilir. Gerektiğinden fazla sorumluluk yüklendiğini, başka kişilerin hatalarını düzeltmek zorunda kaldığını ve bu durumlardan kaynaklı da acı çektiğini hissedebilir. Ciddi ve sıkı çalışır yaptığı her işi derinlemesine inceler, imkânsız gibi görünen şeyleri bile pes etmeden elde etmek ister, sorumlu, sabırlı ve yorulmak nedir bilmez. Derin duygulardan, kapılıp gitmekten, ayrılık ve ölüm gibi konularla alakalı duygulardan korkar ve kendini güçsüz hisseder, bu açığı kapatmak için de Akrep’in tüm olumsuz yönlerini ortaya koyar. Kişi derinliklere bakmayı kendi duygu ve düşüncelerini analiz etmeyi öğrenmelidir, aksi takdirde çekingen ve gizli tavırlara bürünmek zorunda kalabilir, bu da diğer insanların dikkatini çeker ve şüphe uyandırır. İşlerine derin bir şekilde yoğunlaştığın da başarı kaçınılmazdır. Soğuk ve mesafeli durmasının sebebi incinmekten korkmasıdır.


Satürn’ün Akrep Burcuna Verdiği Enerji;

Akrep, cinselliğin, arzunun, kuşkunun, cazibenin, intikamın ve gururun sahibidir. Cesaret, irade, tutku, güç, gizem Akrep’in güçlü enerjileridir. Nefret, hainlik, sinsilik, ezicilik ve intikam uğruna da zalimleşir. Akrep, olumsuz enerjilerini yok etmek için güçlü iradesini kullanabilmelidir. Nefret ve intikam duygularıyla kinlenen Akrep iradesini kullanamaz. İhtiyacı olan güçlü bir iradeyi kendisine sadece gücün ve güçlü iradenin adeta simgesi halindeki Satürn verebilir. Akrep Satürn’den aldığı güçlü irade ile olumsuz enerjilerini yönetmeyi başarabilir.

Haritalarımızdaki Satürn, korku veya güvensizlik nedeniyle kendimizi nerede sınırladığımızı gösterir. Akrep'teki Satürn ile, kıskançlık gibi daha derin, daha mantıksız duygularınızı ifade etmekten veya bunlarla özdeşleşmekten rahatsız olabilirsiniz. Ancak bunları veya bunların ifadesini inkar etmek sizi sınırlayabilir.

Bazı duygusal kırılganlıklarınızı veya duygusal yakınlık arzunuzu, belki de kendinize bile itiraf etmekte zorlanabilirsiniz! Kendinizi tamamen açmak zor olabilir - doğal olarak gelmez, ancak çalışma ve çaba ile oraya ulaşabilirsiniz. Başkalarının duygularınızı yeterince umursamamasını beklerseniz, kara kara düşünme veya soğuk ve sessiz kalma eğilimi olabilir. Ancak, bu düzeyde sıcak ve soğuk olabileceğinizi kabul etmek önemlidir - anlayış ve empati için can atabilirsiniz, ancak bu ilgiyi görürseniz rahatsız hissedebilirsiniz! Bir sırdaşa güvenmek zor olabilir ama aynı zamanda gerçek bir rahatlama olabilir, çünkü duygularınızı sık sık kendi zararınıza olacak şekilde bastırırsınız.

Ayrıca değişime, dönüşüme ve büyümeye yönelik tutumunuz üzerinde çalışmanız gerekebilir. Derin bir değişim korkusu, sizin için iyi olmayan durumlarda sizi durgunlaştırabilir. Sizi rahatsız veya savunmasız hissettiren belirli enerjileri tamamen bastırmamayı öğrenmek zamanla gelen bir şeydir ve daha iyi sağlığınız için önemli bir süreçtir. Sizi geride tutan davranışları saklamaya ve saklamaya dikkat etmek de önemlidir.

Satürn’ün Akrep Burcunda bulunduğu tarihler:

• 19 Aralık 1923 - 6 Nisan 1924

• 13 Eylül 1924 - 2 Aralık 1926

• 22 Ekim 1953 - 12 Ocak 1956

• 13 Mayıs 1956 - 10 Ekim 1956

• 29 Kasım 1982 - 6 Mayıs 1983

• 24 Ağustos 1983 - 16 Kasım 1985

• 5 Ekim 2012 - 23 Aralık 2014

• 14 Haziran 2015 - 17 Eylül 2015

• 11 Kasım 2041 - 21 Haziran 2042

• 14 Temmuz 2042 - 21 Şubat 2044

• 25 Mart 2044 - 31 Ekim 2044



Satürn Yay; Satürn burada üçlü yöneticiliğe sahiptir.

Satürn’ün Yay Burcuna Verdiği Enerji;

Yay ilmin, felsefenin, keşiflerin, uzun yolların, bereketin, bilginin, inanç ve merhametin sahibidir. Hürmet ve kutsiyet Yay’ın enerjilerindendir. Asil enerjilere sahip Yay Burcu bu enerjileri sınırsızca harcama eğilimindedir. Yay’ın sınırsızlığını sınırlamak için sınırları kesin olarak kısıtlayan Satürn’e ihtiyacı vardır. Sınırlayıcı ve Kısıtlayıcı Satürn Yay’ın enerjilerini de doğru kullanması gerektiğini ve güçlerini boşa harcamaması gerektiğini Yay’a öğretecektir.


Yay burcundaki Satürn ile, iletişim söz konusu olduğunda, dönüşlerin veya süslemelerin büyük bir hayranı değilsiniz - basit hikayeyi tercih ediyorsunuz. Kendinizi güvende ve istikrarlı hissetmenize yardımcı olacak basit bir yaşam felsefesi için can atıyorsunuz. Fazla şüpheci, kendini beğenmiş veya şüpheci gibi görünen bir tavrı izlemeniz gerekebilir. Kendi kurallarına göre çalışmayı tercih ediyorsun ve başka birinin “gerçeğine” ya da inancına uymaktan hoşlanmıyorsun. Din ya da inanç sistemleriyle ilgili bu konumun iki ana ifadesi vardır: ya bir gün sorgulayacağınız katı bir inanç sistemini takip etmek ya da organize sistemleri tamamen kınamak. İmanınız hayatınızda sık sık sınanabilir. Bunu dengeleyene kadar gerçek bir gelecek korkusuyla mücadele edebilirsiniz.

Bir konunun arkasındaki “nedeni” bilmiyorsanız oldukça hüsrana uğrayabilirsiniz. İhtiyacınız olan tüm bilgilere sahip olana kadar harekete geçmek istemezsiniz ki bu bazen sizi sınırlayabilir. Bazen kuralları esnetenlere ve belki de kanıtlanamayan şeylere karşı biraz fazla katı ve eleştirel olabilirsiniz. Sert veya katı bir adalet anlayışınız olabilir.

Garip ve beceriksiz hissetmeden coşkunuzu ifade etmekte zorlanabilirsiniz. Belki de bu yerleşimle ilgili en önemli sorunlardan biri, fırsatlara göre hareket etmekte zorlanabilmeniz, dürtüyle hareket etmeyi veya risk almayı zor bulabilmenizdir. Satürn haritada çok fazla baskı altındaysa, yasal veya seyahat zorlukları hayatınızda güçlü bir şekilde yer alabilir. Bununla birlikte, Satürn iyi veya orta durumdaysa, bu alanlarda bazı yavaşlamalar olabilir, ancak sonuçlar iyidir. Ya da seyahat, çoğunlukla iş amacıyla yapılıyor ve çoğu zaman zevk için yeterli olmuyor gibi görünüyor.

Bacaklar veya kalçalarla ilgili zayıf dolaşım veya daralma/tıkanmalar ile ilgili fiziksel zorluklar olabilir. Temiz hava hayati önem taşır. Hayatınızda öğrenmeniz gereken en büyük derslerden biri esnekliktir. Daha çok zihniyetinizle ilgili olsa da, fiziksel beden için de doğru olabilir.

Satürn’ün Yay Burcunda bulunduğu tarihler:

• 2 Aralık 1926 - 15 Mart 1929

• 4 Mayıs 1929'dan 29 Kasım 1929'a

• 12 Ocak 1956 - 13 Mayıs 1956

• 10 Ekim 1956 - 5 Ocak 1959

• 16 Kasım 1985 - 13 Şubat 1988

• 10 Haziran 1988'den 12 Kasım 1988'e

• 23 Aralık 2014 - 14 Haziran 2015

• 17 Eylül 2015 - 19 Aralık 2017

• 21 Şubat 2044 - 25 Mart 2044

• 31 Ekim 2044 - 24 Ocak 2047

• 10 Temmuz 2047 - 22 Ekim 2047


Satürn’ün Oğlak Burcuna Verdiği Enerji;

Oğlak Burcu denince akla ilk olarak inat ve gayret gelmektedir. Oğlak özgüvenin, kuralların, disiplinin ve zorluklardan sonra elde edilen başarının sahibidir. Hedeflerine, ideallerine ulaşmak için büyük bir sabırla bıkmadan usanmadan çalışır, çabalar. Sebat ve saygı Oğlak burcunun enerjilerindendir. Zamanla zorlukların engellerin geçmesini bekler. Mücadeleler ve sabrın sonucunda aynı bir dağ keçisi gibi en zirveye tırmanır. Satürn Oğlak Burcunun Yönetici Gezegenidir ve Oğlak burcu tüm bu mücadele gücünü ve dayanıklılığını Satürn’den alır.

Oğlak burcundaki Satürn ile kendini koruma içgüdüleri güçlüdür. Çoğu insandan çok daha sorumlusunuz ama bu yanınızla aşk-nefret ilişkisi yaşayabilirsiniz. Aslında, kendinize o kadar yüksek standartlar koyabilirsiniz ki, hırs ve maddi başarıyı tamamen reddetmek çok daha rahat olabilir. Uzaklaşmak size kontrolün sizde olduğu hissini verebilir ve kontrolün sizde olmama korkusu hayatınızın itici gücü olabilir! Ancak, bu sınırlayıcı olabilir ve yalnızca güvensizliklerinizi beslemeye hizmet edebilir. Gerçekte, içinizin derinliklerine gömülü güçlü başarı arzuları olabilir, ancak hırslı yönünüzü kabul etmekte zorlanıyorsunuz. Tüm bunları içselleştirmek ve biraz karamsar, cesareti kırılmış veya buruk bir hale gelmek için siz de dikkatle izlemelisiniz.

Gerçekte, yüksek bir sorumluluk duygunuz var ve bu çoğu insan için olduğundan daha büyük. Çok ağır olduğu için sizi alt üst edebilir ve kendinizi bunalmış ve hüsrana uğramış hissedersiniz, başa çıkılamayacak kadar çok şey olacağını hissettiğiniz için şeylerden çok çabuk vazgeçersiniz. Başlamadan pes etmek, natal haritanız üzerinde bu yerleşimde sık görülen bir sorundur. Kendinize karşı garanti edilenden daha sert olabilirsiniz ve bu, aksi takdirde size fayda sağlayacak bir taahhüde girmenizi engelleyebilir. Etrafınıza baktığınızda, başkalarının çok daha az yük veya sorumluluk sahibi göründüğünü hissedebilirsiniz ve hayat onlar için daha kolaymış gibi görünebilir. Başarısızlık korkusu hayatınızda kalıcı bir sorun olabilir ve kendinizi başarısızlık risklerinden korumak için çok şey yapabilirsiniz - sonuç olarak bu, sizi kritik şekillerde sınırlayan bir savunma mekanizmasıdır.

Sizin için sağlıklı olandan çok katı veya yasalara uyan bir tarafınıza dikkat edin. Kendiniz için imkansız standartları özümsemiş olabilirsiniz ve en iyisi, ters yönde çok ileri gitmeden kendinizi bunlardan ayırmaya çalışmaktır. Gençken insanlar size yaşınıza göre daha olgun davranmış olabilir ama bu üzerinizde çok fazla baskı oluşturmuş olabilir. Kariyerinizde, içsel olarak otoriteyi reddederek, birisi için çalışma fikriyle mücadele edebilirsiniz. Yine de, işler öngörülebilir olduğunda kendinizi daha güvende hissettiğiniz için kendi patronunuz olma konusunda güvensizlikle mücadele edebilirsiniz. Kemikler - özellikle dişler ve dizler - vücudun savunmasız kısımları olabilir. Satürn haritanız üzerinde iyi bir açıya sahipse, bu konum bir sürü sağduyu, pratiklik ve gerçekçiliğe işaret eder. Başkaları sizi sorumlu ve makul bir kişi olarak takdir ediyor demektir.

Satürn’ün Oğlak Burcunda bulunduğu tarihler:

• 15 Mart 1929'dan 4 Mayıs 1929'a

• 29 Kasım 1929 - 23 Şubat 1932

• 13 Ağustos 1932 - 19 Kasım 1932

• 5 Ocak 1959'dan 3 Ocak 1962'ye

• 13 Şubat 1988 - 10 Haziran 1988

• 12 Kasım 1988 - 6 Şubat 1991

• 19 Aralık 2017 - 21 Mart 2020

• 1 Temmuz 2020 - 17 Aralık 2020

• 24 Ocak 2047 - 10 Temmuz 2047

• 22 Ekim 2047 - 21 Ocak 2050


Satürn’ün Kova Burcuna Verdiği Enerji;

Kova Burcu’nun en güçlü enerjisi devrimciliktir. Kova Burcu’nun simgeleri; Özgürlük, yenilik, evrim, zekâ, orijinal ve dehadır. Özgürlüğü uğruna savaşmaktan korkmaz bu uğurda düşman kazanmak veya toplumdan dışlanmak, Kova’ya bir adım bile geri attırmaz. Bildiğinden şaşmaz ve doğrulardan asla vazgeçmez. Kova Burcu, aklına koyduğunu mutlaka yapacaktır. Asiliğini ve isyanını durduramaz, sınırlarının neler olduğunu bilmeden başını derde sokabilir. Kova Burcu’nun Satürn Gezegeninin kısıtlayıcılığına ve kontrol altına alma gücüne ihtiyacı vardır bu gücü Kova’ya veren Satürn’dür. Kova’nın dehasını da kökleştiren yine Satürn’dür.

Kova burcundaki Satürn en iyi şekilde çalışırken, birçok konuya nesnel, bilimsel bir yaklaşım benimsediğiniz konusunda doğru miktarda şüpheciliğiniz var. Tarafsız ve gerçekçi bakış açınızı arkadaşlar takdir ediyor. Yine de, bize bazı korkularımızı gösterdiği için Satürn'ün konumundan çok şey öğreniyoruz. İnsancıl Kova'daki Satürn ile yaşamın ilk yarısında başkalarına yakınlaşmakta biraz zorluk çekebilirsiniz. Dikkat edin, arkadaşlıklarınız uzun vadeli olma eğilimindedir ve onları kesinlikle ciddiye alırsınız. Sadece onları o kadar ciddiye alıyorsun ki, sık sık uzaklaşma ihtiyacı duyuyorsun ve bu, uzun vadede seni sınırlayabilir. Tanıdıklarınızı arkadaş olarak görmeniz pek olası değildir çünkü oldukça katı bir "arkadaş" tanımınız olabilir.

Gençken, akranlarınız olmayan, daha genç ve özellikle sizden daha yaşlı olan insanlarla daha iyi geçiniyor gibi görünebilirsiniz. Gençken, garip adam olmaktan korkabilirsiniz ve bu olasılığı önlemek için hayatınızı düzenlemek için büyük çaba sarf edebilirsiniz!

Ayrıca, özellikle sosyal olarak, konfor alanınızdan çıkmakta bazı zorluklar yaşayabilirsiniz. Gruplara, kalabalıklara ve ağlara veya ağlara karşı güvensiz hissedebilirsiniz. Satürn baskı altında çalışırken biraz riskten ve deney yapmaktan kaçınabilirsiniz, ancak bu ölçülü olarak iyi çalışabilir. Ancak, bir arkadaşın sorumluluklarını üstlendiğinizde, bunu çok ciddiye alırsınız ve çok kararlı ve sadık olabilirsiniz.

Henüz gerçekleşmemiş bir şeye güvenmemeyi tercih ederek, gelecek için çok fazla hayali rüya veya plan yapmaktan kaçınabilirsiniz. Sezginize güvenmek, çoğundan daha fazla zaman ve çaba gerektirir. Sadece kime yakınlaştığın konusunda değil, kendini hangi hayallere ve umutlara bağladığın ve enerjini harcadığın konusunda da seçicisin. Olgunlaştıkça ve zaman zaman yeni şeylere güvenmeyi ve denemeyi öğrendikçe, bu baskı ortadan kalkar ve başarılı olma olasılığınız artar. Yabancılaşmış hissetmek, zamanla kendinizi daha da fazla hissetmenize neden olan bir kısır döngüye yol açabilir, bu yüzden bu eğilimi izleyin.

Bu pozisyon bazen bacaklar, omurga veya ayak bilekleri ile ilgili daralma ile ilişkilendirilir.

Satürn’ün Kova Burcunda bulunduğu tarihler:

• 23 Şubat 1932 - 13 Ağustos 1932

• 19 Kasım 1932 - 14 Şubat 1935

• 3 Ocak 1962 - 23 Mart 1964

• 16 Eylül 1964'ten 16 Aralık 1964'e

• 6 Şubat 1991 - 21 Mayıs 1993

• 30 Haziran 1993 - 28 Ocak 1994

• 21 Mart 2020 - 1 Temmuz 2020

• 17 Aralık 2020 - 7 Mart 2023


Satürn'ün Balık Burcuna Verdiği Enerji;

Balık Burcu’nun en güçlü enerjileri Mistisizm, ilham, inanç ve rüyalardır. Şefkatli, anlayışlı, merhametli ve mahzun Balık duygusaldır. Anlayışlı, duyarlı, sessiz, hisli ve içli Balık, tez inanır ve çabuk kanar. Etki altında kalan ve çabucak inanan Balık hayal kırıklıklarına uğrar. Uğradığı hayal kırıklıkları Balık’ı gerçeklerden uzaklaştırır. Tekrar gerçekliğe dönmesi ve güçlü bir iradeyle duygularına da sahip çıkmasını öğrenmesi gerekmektedir. Balık bu gücü sadece Güç ve iradenin sahibi Satürn’den alabilir. Satürn Balık’a istediği gücü ve iradeyi sağlayacaktır.

Balık burcundaki Satürn, gezegenin ve burcun doğasındaki büyük fark göz önüne alındığında biraz karmaşıktır. Size aşırı duygu gösterileri veya kırılganlık/zayıflık gibi görünen şeylerden rahatsız olabilirsiniz. Bununla birlikte, kendinize bu çok insani niteliklere tam olarak izin vermeyerek, sonunda kendinizi sınırlandırmış olursunuz. Gerçekte, mazlum için çok şey yapacaksın, ama mazlummuşsun gibi rahat hissetmiyorsun. Bu nedenle, biri size acımaya benzeyen bir şey uzatırsa, hemen onu kapatırsınız. Ancak bu süreçte nezakete, övgüye ve desteğe ihtiyacınız olmadığını ve sonunda kendinizi tamamen yalnız hissedebileceğinizi başkalarına kurnazca iletirsiniz. Ayrıca, kurbanı oynuyor gibi görünen veya başka bir düzeyde, maneviyatlarıyla fazla "dışarıda" olan insanlar tarafından biraz rahatsız hissedebilirsiniz.

Sizi kontrolden çıkmış hissettiren şeyler veya durumlar sizi heyecanlandırmadığından, zihin değiştiren maddelerin kullanımına çoğu kişiden daha karşı olabilirsiniz.

Duygularla ilgili bazı engellemeler hissettiğiniz için, onları reddettiğiniz veya her zaman işlemediğiniz ve onlarla tam olarak özdeşleşmediğiniz için, her zamanki belirsiz kaygı, suçluluk veya bilinmeyenden korkma hislerinden daha fazlasına sahip olabilirsiniz. Sezginize (ya da hayatın kendisine) biraz inanç ya da güven duymadığınız için, sık sık belli belirsiz bir korku hissedebilirsiniz. Size ait olmayan veya mantıksız bir şekilde suçlu hissettiğiniz için sorunlara tutunmadığınıza dikkat edin.

Bu işaretin bir başka yönü de, genellikle destekçi - güçlü olan - rolünü üstlenebilmenizdir. Bu aynı zamanda biraz yalnız veya desteksiz hissetmeye de yol açabilir. Duygusal destek gösterilerindense somut yardım ve tavsiyeler sunarken kendinizi daha rahat hissedebilirsiniz. Önemsiyorsun ama kendini bu seviyeye bırakmakta zorlanıyorsun. Zamanla, kendinizi ve deneyimlerinizi nasıl sınırlayabileceğinizi fark ettikçe, yavaş ama emin adımlarla adım adım kendinizin savunmasız, dağınık veya kaotik yönüyle özdeşleşmeyi öğrenirsiniz.

Satürn’ün Balık Burcunda bulunduğu tarihler:

• 14 Şubat 1935 - 25 Nisan 1937

• 17 Ekim 1937'den 14 Ocak 1938'e

• 23 Mart 1964 - 16 Eylül 1964

• 16 Aralık 1964 - 3 Mart 1967

• 21 Mayıs 1993 - 30 Haziran 1993

• 28 Ocak 1994 - 7 Nisan 1996

• 7 Mart 2023 - 24 Mayıs 2025

• 1 Eylül 2025 - 13 Şubat 2026

Hazırlayan:

Astrolog Özlem KILIÇ 2022/1 Astroloji Sınıfı

Uzm. Astrolog İlknur AZİZOĞLU











4.088 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page